Vrijwilligerswerk Ghana; Beleef, ervaar en ontdek!
Moon&Star guesthouse, meer dan een guesthouse
Duurzame projecten - Persoonlijke begeleiding -  Fijne accommodatie

Vrijwilligerswerk Ghana: Beleef, ervaar en ontdek!


Pak je kans om te ervaren, te leren en deel uit te maken van de gemeenschap in Ghana op een duurzame manier met vrijwilligerswerk via Moon&Star guesthouse. Moon&Star guesthouse werkt samen met twee instanties: De stichting 'Over grenzen voor Ghana' die oa een kinderhuis runnen en Banko Wesley Methodist preparatory school.
Vrijwilligerswerk Ghana, samenwerking met lokale overheden

Duurzaam vrijwilligerswerk in Ghana mét de lokale overheden

Volgens onze visie is voluntourism duurzaam toerisme die de reiziger toestaat om te beleven, te ervaren en zich in te leven in een andere cultuur op basis van gelijkwaardigheid, zodat er geen negatieve impact is voor de bevolking van Banko en de projecten die we steunen in het bijzonder.

We luisteren naar de lokale overheden, de mensen op de projecten en hun leiders. We ondermijnen hun gezag niet, zij weten het beste wat er nodig is.

Transparantie in onze werkwijze

En... Je ziet precies waaraan we sponsorgeld en een gedeelte van onze opbrengsten spenderen bij de projecten!
Als vrijwilliger bij ons krijg je volledige begeleiding, geweldige accommodatie en een persoonlijke ervaring dankzij ons kleinschalig vrijwilligers programma.

Lees meer over onze reis naar duurzaam toerisme in ons blog.
vrijwilligerswerk in Ghana, lokale contacten
team Moon&Star

Volledige (Nederlandstalige) begeleiding

We begrijpen dat het spannend is om te reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen op een plek die je niet kent. Daarom begeleiden we je gedurende de hele reis!

Het begint voor je vertrekt: Ten eerste helpen we je met de praktische zaken. Zoals advies over vaccinaties, wat mee te nemen en de benodigde brieven voor je visum aanvraag.

Ongeveer een maand voor je naar Ghana komt beginnen we met het voorbereidingsprogramma.
Wanneer je aankomt in Ghana halen we je op vanaf het vliegveld en reizen we met je naar Banko de volgende dag. We hebben een vrijwilligersprogramma, dat niet alleen je werkuren en leuke trips bevat, maar ook kooklessen en voldoende tijd voor evaluaties en gespekken.

Moon and Star Guesthouse ligt net buiten het gezellige dorp Banko. Na een dag werken heb je tijd om te ontspannen of om even lekker bij ons in de keuken te kletsen.
"2,5 maand heb ik bij Moon and Star mogen logeren. Ik voelde me er heel erg op m’n gemak. Patries is een super lieve vrouw die altijd voor je klaar staat! Ze staat niet alleen voor je klaar maar kookt ook heerlijk, samen met haar staf zijn ze een top team! Het is er ook erg schoon! Ik heb me heel erg thuis gevoeld! Ik kwam alleen naar Banko, maar ik heb me nooit alleen gevoeld. Ik kijk terug op 2,5 heerlijke maanden dus daarom raad ik ook zeker aan om langs Moon and Star te gaan als je in Ghana bent. Of in het geval wat ik gedaan heb; vrijwilligerswerk!! Banko is een leuk dorpje met lieve mensen die allemaal geïnteresseerd in je zijn wat je komt doen!"
Roos Beesems

Fijne accommodatie tijdens jouw vrijwilligerswerk in Ghana

Als vrijwilliger krijg je je eigen kamer met eigen badkamer en stromend water. Op ons terrein zijn er vele plekjes te vinden om te ontspannen; onze mooie tuinen, het terras of in het bos op de bamboo banken of lekker in de hangmat.

We koken heerlijk eten voor je, zowel uit de Ghanese als uit de Europese keuken. Het is geen probleem om vegetarisch te koken en we proberen je voorkeuren zoveel mogelijk in je menu te verwerken.
Moon&Star guesthouse

Ben er op tijd bij!
Nog beschikbaarheid in juni t/m augustus en oktober-november

Wij plaatsen nooit veel vrijwilligers tegelijkertijd. We geloven dat je beter kan integreren in de Ghanese cultuur wanneer je niet in een grote groep bent. Dit betekent niet dat je altijd maar alleen of met zijn 2-en in het guesthouse bent. Er komen voldoende andere reizigers met wie je kan converseren. Team Moon&Star staat altijd voor je klaar!

Een kleine organisatie betekent ook dat we ons kunnen focussen op de projecten in plaats van alleen maar onze organisatie te runnen en te financieren.

Betaalbaar vrijwilligerswerk in Ghana

Onze organisatie kosten zijn zeer betaalbaar en je krijgt waar voor je geld. Het is inclusief airportservice en de reis naar Banko. Je betaalt in Ghana niks meer voor je reis!

Een gedeelte van de organisatie kosten gaan rechtstreeks naar het project waar je werkt. Samen met het project management beslis je hoe deze donatie wordt besteed.
Zo'n compleet programma krijg je nergens voor deze prijs!
Kost en inwoning per week: € 85
Organisatie kosten: € 350

Inclusief:
-Hulp/begeleiding bij de voorbereidingen en visumaanvraag
-Persoonlijk voorbereidings programma
-Airport service
-Overnachting in Accra
-Ghanese sim card
-Reis naar Banko
-Vrijwilligers programma
-Begeleiding

Exclusief:
Vliegticket, visum kosten, verzekering, transport kosten naar excursies, entree gelden voor bezienswaardigheden, eten en drinken buiten het guesthouse, de reis terug naar Accra

Veelgestelde vragen en opmerkingen

Ik lees veel over weeshuis toerisme. Jullie hebben het over duurzaam vrijwilligerswerk, maar jullie plaatsen vrijwilligers in een kinderhuis. Hoe zit dat?

Dat klopt, dankzij ons uitgebreide voorbereidingsprogramma en onze begeleiding ter plaatse weet je als vrijwilliger precies wat wel en wat niet de bedoeling is. Als vrijwilliger ben je bij ons om te leren, te beleven en te ervaren. Lees er meer over in het gastblog dat Anja van der Valk, oprichtster van Anja's Children's home, schreef.

Ik zie een beetje tegen de reis naar Ghana op

Dat hoeft niet, onze begeleiding begint al in Nederland zowel met het voorbereidingsprogramma als met praktische hulp bij bijvoorbeeld de visum aanvraag. Op het vliegveld in Accra staat de Belgische Toon ullie op te wachten. Zij regelt de airportservice van Moon&Star guesthouse. En er is altijd iemand van Moon&Star guesthouse in Accra om samen met jou naar Banko te reizen.

Wanneer ik vrijwilligerswerk kom doen via Moon&Star guesthouse pik ik dan de baan van een Ghanees in?

Nee, zeker niet. Als vrijwilliger ben je altijd extra op het project aanwezig. Dat moet ook wel, want jij als Westerse vrijwilliger weet niet hoe het werkt hier.

Ik kom mij vrijwillig inzetten in Ghana, waarom moet ik dan betalen voor mijn verblijf?

Als vrijwilliger kom je naar Ghana om te beleven, leren en te ervaren. Het is jóuw ervaring, wij doen ons best om deze ervaring zo bijzonder mogelijk te maken. De gemaakte kosten voor jouw levensonderhoud moeten gedekt worden.

Voor welke leeftijd is het vrijwilligerswerk dat jullie aanbieden?

Vanaf 17 jaar ben je van harte welkom als vrijwilliger bij Moon&Star guesthouse. De afgelopen 9 jaar hebben wij vrijwilligers van 17 tot 68 gehost. Een open houding en een duurzame instelling hebben uiteindelijk niks met leeftijd te maken!

Wat zal ik meenemen voor de lokale bevolking?

In principe kan je alles wat de lokale bevolking nodig heeft in Ghana kopen, meestal goedkoper dan in Nederland. En wanneer je lokaal koopt, stimuleer je de plaatselijke economie! Lees meer over wat mee te nemen naar Ghana in ons blog, met inpaklijst!
Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk in Ghana te komen doen via Moon&Star guesthouse? Hartstikke leuk! Klik op de button en vul het formulier in, dan kunnen we gaan beginnen met plannen! Je mag het formulier ook invullen wanneer je nog niet zeker bent of je wilt komen! Enne een mailtje sturen mag natuurlijk ook!
Moon&Star Ghana op Instagram
Moon&Star guesthouse blog over durrzaam reizen in Ghana
Moon&Star guesthouse Ghana op Facebook
Copyright ©  Moon and Star Guesthouse 2019