Duurzaam vrijwilligerswerk in Ghana


Word vrijwilliger bij ons!


Pak je kans om te ervaren, te leren en deel uit te maken van de gemeenschap in Ghana op een duurzame manier. Moon and Star werkt samen met twee instanties: De stichting 'Over grenzen voor Ghana' die oa een kinderhuis runnen en Banko Wesley Methodist preparatory school.

Volgens onze visie is voluntourism duurzaam toerisme die de reiziger toestaat om te beleven, te ervaren en zich in te leven in een andere cultuur op basis van gelijkwaardigheid, zodat er geen negatieve impact is voor de bevolking van Banko en de projecten die we steunen in het bijzonder.
We luisteren naar de lokale overheden, de mensen op de projecten en hun leiders. We ondermijnen hun gezag niet, zij weten het beste wat er nodig is.
En.... Je ziet precies waaraan we sponsorgeld en een gedeelte van onze opbrengsten spenderen bij de projecten!
Als vrijwilliger bij ons krijg je volledige begeleiding, geweldige accommodatie en een persoonlijke ervaring dankzij ons kleinschalig vrijwilligers programma


Lees meer over onze reis naar duurzaam toerisme in ons blog.

"2,5 maand heb ik bij Moon and Star mogen logeren. Ik voelde me er heel erg op m’n gemak. Patries is een super lieve vrouw die altijd voor je klaar staat! Ze staat niet alleen voor je klaar maar kookt ook heerlijk, samen met haar staf zijn ze een top team! Het is er ook erg schoon! Ik heb me heel erg thuis gevoeld! Ik kwam alleen naar Banko, maar ik heb me nooit alleen gevoeld. Ik kijk terug op 2,5 heerlijke maanden dus daarom raad ik ook zeker aan om langs Moon and Star te gaan als je in Ghana bent. Of in het geval wat ik gedaan heb; vrijwilligerswerk!! Banko is een leuk dorpje met lieve mensen die allemaal geïnteresseerd in je zijn wat je komt doen!"
Roos Beesems
Volledige begeleiding
Anja's Children's home
We begrijpen dat het spannend is om te reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen op een plek die je niet kent. Daarom begeleiden we je gedurende de hele reis!

Het begint voor je vertrekt: Ten eerste helpen we je met de praktische zaken. Zoals advies over vaccinaties, wat mee te nemen en de benodigde brieven voor je visum aanvraag.

Ongeveer een maand voor je naar Ghana komt beginnen we met het voorbereidingsprogramma.
Wanneer je aankomt in Ghana halen we je op vanaf het vliegveld en reizen we met je naar Banko de volgende dag. We hebben een vrijwilligersprogramma, dat niet alleen je werkuren en leuke trips bevat, maar ook kooklessen en voldoende tijd voor evaluaties en gespekken.
Fijne accommodatie
Onze ruime tuin, bar en terras
Moon and Star Guesthouse ligt net buiten het gezellige dorp Banko. Na een dag werken heb je tijd om te ontspannen of om even lekker bij ons in de keuken te kletsen.

Als vrijwilliger krijg je je eigen kamer met eigen badkamer en stromend water. Op ons terrein zijn er vele plekjes te vinden om te ontspannen; onze mooie tuinen, het terras of in het bos op de bamboo banken of lekker in de hangmat.
We koken heerlijk eten voor je, zowel uit de Ghanese als uit de Europese keuken. Het is geen probleem om vegetarisch te koken en we proberen je voorkeuren zoveel mogelijk in je menu te verwerken.Kleinschalig
Vrijwilliger en staf gezellig kletsend in de keuken
Wij plaatsen nooit veel vrijwilligers tegelijkertijd. We geloven dat je beter kan integreren in de Ghanese cultuur wanneer je niet in een grote groep bent. Dit betekent niet dat je altijd maar alleen of met zijn 2-en in het guesthouse bent. Er komen voldoende andere reizigers met wie je kan converseren.

Een kleine organisatie betekent ook dat we ons kunnen focussen op de projecten in plaats van alleen maar onze organisatie te runnen en te financieren.

Voor meer informatie kan je ons een mail sturen of het vrijwilligersformulier hier beneden invullen.

Onze organisatie kosten zijn zeer betaalbaar en je krijgt waar voor je geld. Het is inclusief airportservice en de reis naar Banko. Je betaalt in Ghana niks meer voor je reis!


Een gedeelte van de organisatie kosten gaan rechtstreeks naar het project waar je werkt. Samen met het project management beslis je hoe deze donatie wordt besteed.

Kost en inwoning per week: € 85
Organisatie kosten: € 300

Inclusief:
-Hulp/begeleiding bij de voorbereidingen en visumaanvraag
-Persoonlijk voorbereidings programma
-Airport service
-Overnachting in Accra
-Ghanese sim card
-Reis naar Banko
-Vrijwilligers programma
-Begeleiding

Exclusief:
Vliegticket, visum kosten, verzekering, transport kosten naar excursies, entree gelden voor bezienswaardigheden, eten en drinken buiten het guesthouse, de reis terug naar Accra

Check de TripAdvisor recencies, 5/5!


Copyright ©  Moon and Star Guesthouse 2019